Skip navigation. Till innehållet..
Tornfalken Text - Internetmarknadsföring, webbtexter, design och tillgänglighet för alla sedan 1995.
Seppo Salmivuori

Bakgrund

Egen företagare inom Internetmarknadsföring.

Mina specialområden är texter för webbplatser, e-post och nyhetsbrev, användbarhetsanalyser samt tillgänglighetsanpassning för personer med funktionshinder. Jag ger även seminarier i Internetmarknadsföring.

Webbmaster på CRM-företag

Under några år var jag anställd på Stroede Customer Development på avdelningarna för affärsutveckling och IT. Mina ansvarsområden var utveckling av metoder för marknadsföring via Internet samt produktutveckling med avseende på webbgränssnitt, formgivning och användardokumentation. Jag deltog även i utvecklingen av företagets egen kunddialog med ansvar för företagets webbplats och nyhetsbrev samt hade en del utredningsuppdrag åt IT-ledningen.

Matematik och kollektivtrafik

Från början utbildad matematiker och statistiker och med kollektivtrafikforskning som ämne gled jag via programmeringsuppgifter in i datavärlden.

Kulturartiklar

Parallellt med dataintresset har jag skrivit kulturartiklar som frilansskribent i DN och G-P. Samt även publicerat en del poesi.

Frilanscopy

Jag har sysslat med reklam via eget företag som frilanscopy: jag har bl a gjort en utbildningsfolder åt Poseidon, drivit en kampanj för en småländsk kommun och samarbetat med några reklambyråer med olika uppdrag.

Moderator i diskussionsgrupp

En period var jag moderator på en diskussionsgrupp om reklam via ett First Class-system, DN-Online, som Dagens Nyheter hade som föregångare till DNet.

Tidig kompetens inom Internetmarknadsföring

Jag var tidigt ute med kompetens inom Internetrelaterade områden. Bland annat har jag via det egna företaget lett seminarier i Internetmarknadsföring för både reklambyråer, bl a Sanning & Konsekvens och Rosell & Co, och andra företag. Som konsult har jag sysslat med rådgivning samt utvecklat och formgett ett flertal webbplatser för olika företag.

Datautbildare

Jag har undervisat vuxna i grundläggande såväl som mer krävande datakurser på Komvux i Mölndal, Hogia-institutet, skolförvaltningen i Göteborg och Clipper of Scandinavia.

Startade webbmasterutbildning

Under min tid på Komvux i Mölndal startade jag och en kollega en webbmasterutbildning. Jag har undervisat i HTML, JavaScript och Pascal och i dynamisk databaskoppling med ASP där vi använde verktyg som Visual InterDev bland andra.